Atelje Kaje Lukač, Grizoldova 13, Ruše
+386 41 583 887
info@artofmyown.com

Poletno likovno izobraževanje

Šola umetnosti - odkrij svoj izraz


Likovno izobraževanje za odrasle in mladino poteka 3 dni, petek popoldan, soboto dopoldan in popoldan ter nedeljo dopoldan. Primerno je za ljubitelje umetnosti z nekaj predznanja.
Vse delavnice potekajo v prostorih Rulika v Rušah na Falski cesti 15 za Glasbeno šolo. Za vse udeležence, ki ne stanujejo blizu Ruš je mogoče ureditev prenočišča v hotelu Veter ali v Dijaškem domu. Udeleženec se lahko prijavi samo na določeno delavnico, izbrane delavnice ali celoten sklop. Za člane društva Rulik se ob prijavi na sklop vseh delavnic upošteva 10 % popust. Vse delavnice imajo kapaciteto 10 udeležencev (zaradi individualnega dela). Delavnice se bodo izvajale v primeru prijav vsaj 5 udeležencev.


V petek pričnemo s predavanjem o proporcih, predavanje je aktivno, v katerem bomo spoznali proporce telesa, njegova pravila in spoznali razne vidike slikanja ter risanja figure. Udeležencem priporočamo, da s seboj prinesejo zvezek in pisalo.
V soboto zjutraj se dobimo ob jutranji kavi ter pričnemo s kratkim predavanjem – podajanjem navodil in praktičnim obvladovanjem tehnike. Sledi risba po živem modelu, pri kateri bomo realizirali znanje o proporcih ter gibanju telesa. Udeleženci naj s seboj prinesejo svoja risala in vizirko. Ves ostali material in strošek modela je zajet v ceni delavnice. Sledi čas za kosilo in kavo (ni v ceni). V naslednjem sklopu nadaljujemo s slikanjem po živem modelu. Udeleženci prejmejo slikarsko platno. Barve in ostal material si udeleženci prinesejo sami ali za uporabo barv in čopičev plačajo uporabnino (dodatnih 5,00 eur na delavnico). Naučili se bomo postavitve figure v prostor, barvno uskladitev, in mešanje barve kože.
V nedeljo sledi delavnica krokija, v kateri se bomo osredotočili na gibanje telesa, ter ekspresijo v risbi, občutek minimalizma ter fokus na določene detajle. Sledi nadaljevanje slikanja figure po živem modelu s poudarkom na gibanju. Sledi čas za kosilo, kavo in kramljanje (kosilo ni v ceni).


V petek pričnemo s predavanjem, v katerem bomo spoznavali umetnike, ki uporabljajo razne strukture ter spoznali načine uporabe, videz, možnosti, ki nam jih strukture omogočajo. Udeležencem priporočamo, da s seboj prinesejo zvezek in pisalo.
V soboto zjutraj se dobimo ob jutranji kavi ter pričnemo s kratkim predavanje – podajanjem navodil in praktičnim obvladovanjem tehnike. Na delavnici bo gostovala Maja Fabijan, slikarka, mojstrica uporabe strukturnih mas. Udeleženci naj s seboj prinesejo barve, čopiče in lopatke, v kolikor jih imajo. Ves ostali material (mase in platno) je zajet v ceni delavnice. Sledi čas za kosilo in kavo (ni v ceni). V naslednjem sklopu nadaljujemo spoznavanjem tehnike pouringa. Sprva bomo spoznali nekaj tehnik. Pričeli bomo z osredotočanjem nase in izrazili svojo energetsko sliko s tehniko pouringa (polivanja barv). Udeleženci prejmejo slikarsko platno in maso za pouring, ostale barve, čopiče in ostal material si udeleženci prinesejo sami ali za uporabo barv in čopičev plačajo uporabnino (dodatnih 5,00 eur na delavnico).
V nedeljo sledi delavnica action paintinga. Sprva bomo spoznali nekaj o najbolj slavnem mojstru te tehnike, Jacksonu Pollocku. Spoznali bomo različne tehnike »znašanjem nad platnom«, uporabo lazurnih in gostih nanosov action-paintinga. Delavnica poteka zunaj na prostem. Sledi čas za kosilo, kavo in kramljanje (kosilo ni v ceni).

 

Več informacij je na voljo pri mentorici, prof. likovne umetnosti, vodji šole umetnosti in vodji projekta Kaji Lukač na telefonu 041 583 887 ali po e pošti artofmyown@gmail.com. Ob prijavi se poravna celoten znesek ali znesek prvega obroka.