Atelje Kaje Lukač, Grizoldova 13, Ruše
+386 41 583 887
info@artofmyown.com

VSE O BARVAH

Šola umetnosti - odkrij svoj izraz

Vse o barvah (v slikanju) je online sklop predavanj, ki bo potekal v živo, vsak udeleženec pa pridobi dostop do kasnejšega ali ponovnega ogleda predavanja. Gre za sklop 12 online delavnic, ki širijo obzorja in razrešijo vprašanja o barvah v slikarstvu.

Predavanja o umetnosti, osebni rasti in umetniškem dojemanju sveta ima izredni pomen tako za ljubitelje umetnosti kot tudi za širšo javnost. Predavanja potekajo v strukturni shemi po kurikulumu. Cilj je dvig splošnega kulturnega znanja, prav tako je cilj članom in drugim približati slikarsko mišljenje. 

Predavanja so namenjena vsem s članarino, posameznik tako dostopa do zbranih predavanj v prijavi. Predavanja vodi prof. lik. um. Kaja Lukač, mag. lik. um., mentorico in slikarko, ki bo z vami delila vse o skriti umetnosti, nasvetih in manj znanih namigih na zabaven, debatni način. Predavanja so primerna za odrasle in mlade.

Sklop vseh 12 predavanj pa 40,00€, ki jih lahko spremljate v živo ob zapisani uri ali si jih ogledate kasneje, povezavo prejmete po predavanju. Predavanja sofinancira občina Ruše.

Na predavanja se lahko prijavite preko SPLETNEGA OBRAZCA, ali pišete na info@artofmyown.com. 

 

1. Njeno veličanstvo Barva
7. 7. ob 13:00
Pogovor o pojmu barve, barvnemu krogu in njeni uporabi v slikarstvu. Debata o poimenovanju barv in psihološki podlagi barv.

2. Barve v umetnosti in mešanje barv
7. 7. ob 14:00
Nasveti, namigi in uporaba barv v umetnosti. Spoznavanje pomenov barv in uporaba v zgodovini umetnosti. Mešanje barv in praktičen primer za vse, ki se podajajo v svet slikarstva. Primer mešanja in tonov na primeru slikanja rož.

3.  Barvni kontrasti 1
14. 7. ob 13:00
Toplo -hladni in komplementarni kontrasti nas obdajajo vsepovsod. Kako do njih, kaj povedo in kaj pomenijo – tako v umetnosti kot v vsakdanjem življenju.

4. Barvni kontrasti 2
14. 7. ob 14:00
Spoznali bomo svetlo-temen kontrast, kako z njim dosežemo dramatiko. Tudi o kontrastu barvnih količin in kvalitet.

5. Barvni kontrasti 3
21. 7. ob 13:00
Vse o simultanem kontrastu, spoznali bomo, kako močno nas varajo oči in kaj lahko ustvarimo z znanjem o iluziji kontrasta.

6. Barvna sozvočja
21. 7. ob 14:00
Izbira barv v sliki, kombinacije in kako dobimo sozvočje barv, harmonijo in ravnotežje. Vse o izbiri barv glede na motive.

7. Barve v krajini
4. 8. ob 13:00
Izbira barv v krajini, kako jih kombinirat, praktični nasveti o mešanju in barvni kompoziciji.

8. Barve v tihožitju
4. 8. ob 14:00
Izbira barvne palete ob slikanju tihožitja. Kako jih izbrati, na kaj je potrebno biti pozoren in kako si pripraviti paleto.

9. Barve v portretu
11. 8. ob 13:00
Izbira barv ob slikanju portreta. Nasveti s prve roke, kako zmešati barvo kože, kako senčiti in kako izbrati barve glede na ton kože.

10.  Barve v figuri
11.8. ob 14:00
Izbira barvne palete ob slikanju figure. Kako prikazati gibanje, kakšne barve nam pri tem pomagajo ter kako naslikati ambient.

11. Barve v abstrakciji
25. 8. ob 13:00
Izbira barv v abstrakciji je najpomembnejša prvina. Kako z barvami podati sporočilo, kako jih oblikovati in kombinirati?

12. Moja barvna paleta
25. 8. ob 14:00
Iskanje lastne palete, izraznosti in tipičnosti. Zakaj takoj prepoznamo barve Van Gogha ali Klimta? Kako v barvah najdemo sebe?

2 komentarja

  1. Mojca Velikonja pravi:

    Kaja, menim, da sem se že prijavila.

    Pišem še enkrat, da bo zagotovo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja